MØD VORE MEDARBEJDERE

Medarbejderne - ESVAGT


Hvordan er dagligdagen hos ESVAGT? Se nedenstående udtalelser fra vores medarbejdere og bliv klogere på om en karriere hos ESVAGT kunne være noget for dig.

Medarbejdere til søs

CLAUS REXEN PETERSEN

Claus Rexen Petersen, befaren skibsassistent, ESVAGT BETA

27 år

Kæreste med Heidi.

Bor i Varde.

 

”Efter tre år som ubefaren skibsassistent sendte ESVAGT mig på skole, og dagen efter min eksamen var jeg ude at sejle igen som befaren til dobbelt hyre. Jeg har været her siden 2008, og jeg tror, jeg vil læse til navigatør eller maskinist senere. Lige nu er min kæreste på SU, så der er ikke plads til, at jeg også kan begynde at studere - men når der er, og jeg vil i gang, så vil ESVAGT også støtte det. Det er godt at vide, at virksomheden gerne hjælper på den måde”.

 

”Min dagligdag er på skifteskibet ESVAGT BETA, hvor vi har besætningerne med ud og hjem. Mine opgaver er at sikre, at der er rent og pænt og ordentligt, så vores kolleger har en rar tur både ud og hjem, og vi prøver at gøre det så behageligt som muligt for dem. Dagene er meget afvekslende, fordi der hele tiden er nye folk med”.

 

”ESVAGT gør rigtig meget ud af at give dig muligheden. Hvis du vil noget, og spørger om det - så får du som regel også muligheden for at prøve det af. Det er rigtig dejligt med sådan en arbejdsplads”.

DION SCHMIDT

Dion Schmidt, skibsfører, ESVAGT BRAVO

56 år 
Gift med Inga, far til tre børn og har ottende barnebarn på vej.

Bor i Bredebro.

 

”Jeg er omskolet fra fiskeriet, hvor jeg havde været skipper, og efter en periode som murerarbejdsmand fik jeg job på ESVAGT ECHO som styrmand. Siden har jeg været på stort set alle de små skibe, inden jeg for tretten år siden blev fast på ESVAGT BRAVO. Da jeg begyndte i ESVAGT i januar 1991, havde vi lige udvidet flåden markant – fra tre til otte skibe. Rederiets udvikling har været helt utrolig.”

 

”Mine arbejdsopgaver har i mange år været at få kulturen fra ESVAGT ind i de søfolk, vi får om bord. Da jeg kom, var vi 50 mand – nu er vi tæt på 800. Jeg plejer at sige, at sømand ikke er noget, man kan blive – det er noget, man er. Jeg har arbejdet med at finde sømanden i rigtig mange kolleger, og det har været en rigtig sjov opgave. På et år havde vi hele 76 nye kolleger igennem på ESVAGT BRAVO alene, fordi rederiet havde et princip om, at alle skulle prøve at sejle med de små skibe. Nu er vi nede på 10-15 nye kolleger om året igen, og det gør det da lidt nemmere at få alle ordentligt indført i arbejdet og virksomheden”.

 

”Det fantastiske ved ESVAGT er, at vi udfører et meget vigtigt hverv derude hver dag. Vi har reddet mange liv og mange værdier – det er det, vi er der for, og det kan vi være stolte af. Jeg synes også, rederiet er en rigtig god arbejdsplads. Jeg havde aldrig drømt om at blive skibsfører, men ESVAGT er god til at finde frem til de evner, man måske ikke altid selv ved, man har i sig. Man får altid tilbudt gode muligheder. En anden særlig ting ved ESVAGT er, at man passer godt på sine folk. Jeg har haft en længerevarende sygdom, og det eneste, man får at vide er, at man nu skal se at blive ordentlig rask og komme på højkant igen i eget tempo. Det er dejligt med en tålmodig arbejdsplads, der passer på sine folk”.

JESPER HOLM

Jesper Holm, skibsfører, ESVAGT DEE

53 år
Bor sammen med min kæreste i et hus i Stenstrup på Sydfyn
Far til en søn på 29 år.

 

"Min baggrund på søen går tilbage til 1987 hos A.P. Møller. Jeg har desuden været hos Winther, Herning Shipping og Svitzer inden jeg blev ansat hos ESVAGT i juli 2002. Her har jeg befundet mig rigtigt godt lige siden.
Jeg har været skipper siden 2008 og været fast på ESVAGT DEE siden 2014. Inden da var jeg på de to søsterskibe ESVAGT OBSERVER og ESVAGT DON. På nuværende tidspunkt ligger vi på spotmarkedet, hvilket betyder at opgaverne er mange og meget forskellige." 

 

"Til dagligt er mit job at sikre, at jeg har en besætning der er dynamisk, trives med jobbet såvel som skib og kollegaerne ombord. Et godt arbejdsmiljø er essentielt for en effektiv besætning og sammensætningen af besætningen er derfor meget vigtig. 
Træning af skarpe situationer er en stor del af jobbet. Det er afgørende at hver mand ombord kender sine opgaver og kan bestride posterne 100%, hvad end der er tale om brand, sø-redning, førstehjælp med videre. Situationerne kan være mange og meget forskellige fra hinanden, men de skal trænes."

 

"Det store omdrejningspunkt ombord er sikkerheden. Alt arbejde skal udføres sikkert så vi undgår skader. Vi har sikkerheden oppe og vende på de ugentlige drifts- og sikkerhedsmøder. Alle bliver hørt, hvis nogen har noget på hjerte. Det er ligeledes min opgave at implementere nye tiltag der gælder alle skibe. Vi drager stor nytte af hinandens erfaringer i hele flåden og HSE afdelingen på kontoret formidler disse, så alle ombord har adgang til disse informationer.
Udover et spændende arbejde, et fantastisk fællesskab og kollegaskab, giver jobbet i ESVAGT en rigtig god balance mellem job og fritid. Karrieremulighederne er gode, og skal man videreuddanne sig, er der også god opbakning og hjælp til dette."

 

KIM KAAE

Kim Kaae, maskinchef, ESVAGT CELINA

53 år
Gift med Alexis, far til to døtre og en søn.
Bor i Hjortshøj ved Århus.

 

”Jeg er uddannet maskinist og arbejdede ved færgesejlads i en årrække, inden jeg kom ind i offshore-branchen, hvor jeg var med til at sætte vindmøllerne på Horns Rev og Rødsand for A2Sea.

Jeg søgte over i ESVAGT for ti år siden, fordi jeg havde hørt godt om rederiet fra kolleger. Lønnen kom til tiden og udmønstringerne var til at have med at gøre i forhold til familielivet derhjemme. Jeg begyndte på ESVAGT PREVENTER, og kom siden til ESVAGT BRAVO og ESVAGT KAPPA. De seneste fire år har jeg været på ESVAGT CONTENDER, inden jeg sejlede ESVAGT CELINA hjem fra Cape Town”.

 

”Som maskinchef skal jeg vedligeholde maskinen fra den ene ende til den anden – og forfra igen, når jeg er færdig. Det er et arbejde, der aldrig stopper, og opgaverne er meget varierede. Vi producerer eksempelvis vores eget ferskvand på skibet, og selve skibet har otte maskiner – så der er nok at lave! Jeg er også aktiv på øvelser, hvor jeg ofte betjener daviderne, men jeg bruger også tid på at sejle FRB, fordi vi jo alle skal kunne betjene alle funktioner. Jeg har også brugt meget tid på at lære andre op i ESVAGT-ånden. Jeg har haft mange praktikanter og folk på oplæring gående, og jeg er da glad for, at rederiet mener, jeg står for noget, man gerne ser andre lære. Det er også med til at gøre hverdagen afvekslende og interessant”.

 

”Arbejdspladsen ESVAGT er et godt sted. Rederiet har været i en rivende udvikling i løbet af de ti år, jeg har været der, men man har aldrig flyttet fokus fra at efterleve de regler, man siger, man vil efterleve. Det er blevet et stort foretagende, men man er stadig meget opmærksom på sikkerhed og kvalitet i arbejdet. Det er jeg glad for”. 

Martin Christensen

Martin Christensen, maskinist, ESVAGT BRAVO

36 år
Gift med Henrikka, far til Felix (6 år) og Mynthe (3 år)
Bor i Sædding, Esbjerg.

 

”Jeg er uddannet skibsmaskinist i Søværnet, og kom til ESVAGT i 2011. På det tidspunkt havde jeg været syv år i land, så mit vagtbevis som maskinist var udløbet. ESVAGT har hjulpet mig med røgdykkercertifikat, så jeg kunne generhverve mit sønæringsbevis, og jeg har fået tre måneder på ESVAGT DEE og ESVAGT AURORA, så jeg kunne blive opgraderet til skibsmaskinist af 2. grad. Når jeg får yderligere måneder som maskinist, kan jeg sejle som maskinchef, og på den måde har ESVAGT fået min karriere tilbage på sporet”.

 

”ESVAGT’s udmønstringsperioder er ideelle for en familie som vores. Med børn på seks og tre år er det vigtigt, at jeg kan være hjemme med korte intervaller, og der er mønstringsperioderne på to eller tre uger rigtig gode. ESVAGT tager meget hensyn til familien og lytter til den enkeltes behov”.

 

”Jeg er på ESVAGT BRAVO ved Halfdan i dansk sektor. Mit daglige arbejde består i at rundere maskinerne og sørge for vedligehold. Jeg er også en del af vores beredskab til øvelser, og dem er der mange af. En gang ugentligt er der u-varslet øvelse fra skib eller platform, hvor der smides en dukke i vandet, som vi skal samle op i en fart. Der er også mange øvelser i bådsejlads hele tiden”.

Matilde Nielsen

Matilde Nielsen, befaren skibsassistent, ESVAGT CELESTE

27 år
Bor i Jægerspris

 

”Jeg begyndte i ESVAGT som ubefaren skibsassistent, og efter et år valgte jeg at læse til befaren skibsassistent, da jeg gerne ville have nye udfordringer og synes, det lød som et spændende job. Jeg har nu været i ESVAGT i fire år”.

 

Mine arbejdsopgaver som skibsassistent består mest af vedligeholdelse af skibene, såsom malerarbejde, rengøring og hvad dertil hører. Der er også en del øvelser, som vi deltager aktivt i, blandt andet FRB-sejlads, som kræver en del timers øvelse hver uge. Som skibsassistent har man på flere skibe også ansvaret for madlavningen, da der ikke er kok på alle skibe. Da jeg begyndte, var jeg ikke så god til at lave mad, men det lærer man med tiden - og kollegerne er søde til at bakke en op i læreprocessen!”

 

”Selv om vi ofte ligger det samme sted en måned af gangen, synes jeg stadig, at vi har en spændende og varierende hverdag med meget ansvar. Vi lever tæt på naturen, som giver os ekstra krydderi på de dage der kan føles lange. Jeg har nogle rigtig gode kolleger, og der er et godt sammenhold på skibet. Som kvinde blev jeg taget rigtig godt imod, på trods af at der ikke er så mange kvinder på søen i rederiet”.  

 

Michael Bysted

Michael Bysted, fører, ESVAGT ECHO

29 år
Gift med Liselotte og far til Emma
Bor i Skive.

 

”Jeg kom til ESVAGT i 2007 fra fiskeriet. Jeg havde taget en uddannelse som kystskipper fra Skagen Søfartsskole, og efter en tid ved Søværnet kom jeg på en hummertrawler. Fiskeriet var hårdt og farligt arbejde, så jeg søgte ind til ESVAGT, da muligheden bød sig. Jeg gik som overtallig navigatør – en slags styrmandsaspirant – på ESVAGT OMEGA og siden ESVAGT SUPPORTER og ESVAGT CAPELLA, inden jeg fik en masse sejltid ved at sejle ESVAGT CONTENDER hjem fra Singapore, så jeg kunne kvalificere mig til 1. styrmand”.

 

”Siden 2007 har jeg været på ESVAGT ECHO fast. Vi ligger stand by ved Valdemar i dansk sektor, og vi har mange øvelser dagen igennem. Dagen går med at øve FRB sejlads, livreddende øvelser og førstehjælpsøvelser og med at manøvrere tæt ind til platformen med skibet, så vi altid er skarpe, hvis der bliver brug for os. Et andet element, der fylder meget, er sikkerhedsbevidstheden i dagligdagen. Jeg har sikkerhed så meget inde på rygraden i dag, at jeg i hvert fald aldrig kan få et job i fiskeriet igen!”

 

”ESVAGT er et rigtig godt sted at udvikle sig. Jeg var den yngste skipper i rederiet, da jeg blev skibsfører som 26-årig, og jeg er det stadig i dag som 29-årig. Det er meget ansvar at få i en ung alder, men mine kolleger på ESVAGT ECHO har været gode til at hjælpe mig til det. Jeg er nærmest vokset op som leder på ESVAGT ECHO, og det er noget, der er typisk for ESVAGT: Har du kompetencerne, så gør det ikke noget, at du er en snothvalp. Man har respekt for det arbejde, der udføres, og mine kolleger har bakket meget op”. 

Morten Ærendal

Morten Ærendal, 1. mester, ESVAGT CONNECTOR

42 år, ugift.
Bor i Aarslev ved Odense.

 

”Jeg tog en uddannelse til maskinmester med en baggrund som maskinarbejder, og i 2007 var jeg færdiguddannet. Herefter påmønstrede jeg hos ESVAGT som juniormester. ESVAGT er et rigtig godt sted at blive uddannet; dels tager rederiet faktisk folk ind, hvad andre rederier ikke er så gode til, og dels er det et rigtig godt sted at lære noget”.

 

”Min hverdag som 1. mester på ESVAGT CONNECTOR er både meget alsidig og med mange rutiner. ESVAGT CONNECTOR er på spot-markedet, så vi har nye jobs hele tiden. Samtidig er arbejdet på skibet meget rutinepræget med fast vedligehold og reparation på maskinen og med mange øvelser hele tiden. Kombinationen af det alsidige og rutinen har jeg det rigtig godt med”.

 

”På skibet og i ESVAGT i det hele taget har vi et godt arbejdsklima. Der er ikke ret ’langt’ fra sø til land, og vi er altid gode til at gå i dialog om tingene. Selv om det er en stor virksomhed i dag, så er hierarkiet stadig ret fladt, hvor alle har lov at mene noget og sige noget. Dialogen med land er altid løsningsorienteret og konstruktiv”.  

Medarbejdere på land

Bjørn Viig

Bjørn Viig, Head of Operations, technical.

45 år, gift med Sussie, far til to.
Bor i Nordby på Fanø.
 

”Jeg er uddannet maskinmester og kom til rederiet med en baggrund fra både handelsflåden, brandvæsenet, varmeværker og en periode som autoriseret elinstallatør. Jeg begyndte som skibsinspektør med ansvar for den tekniske drift på otte skibe, og det passede min varierede baggrund godt til. I 2008 blev jeg afdelingsleder for den daglige drift i teknisk afdeling, og senest i 2013 blev jeg Head of Operations, technical.”

”Vi har en meget varieret hverdag med vidt forskellige opgaver. I Ship Management skal vi tilse skibene, så de lever op til de krav og regler, der er omkring lovgivning og klassifikationer – og ikke mindst sikre, at de er i stand til at udføre det arbejde, vi lover kunderne, vi kan udføre. Vi skal stille alle spørgsmålene for at sikre, at alt er, som det skal være. Det er et meget alsidigt job med megen fokus på optimal drift”.

”Jeg har en spændende arbejdsplads, hvor både rederiet og jeg personligt har oplevet en udvikling gennem de seneste otte år, jeg har været ansat. Jeg holder meget af, at vi er så omstillingsparate, som vi er. Det er en del af kulturen hos os, at vi skal løse opgaven, uanset hvornår, den skal løses. Det giver en god dynamik. Jeg er også glad for, at kontakten mellem sø og land er så tæt. Det, vi beslutter administrativt, kan vi se og følge på skibene umiddelbart efter. Som så mange andre kolleger i ESVAGT har jeg også taget sikkerhedskulturen til mig… og med hjem”. 

  

Ib Hansen

Ib Hansen, Head of Commercial.

54 år, gift med Gitte, far til tre.
Bor i Hjerting

”Jeg er uddannet indenfor shipping og spedition og havde arbejdet med befragtning og skibsklarering herhjemme og i Tyskland i 20 år, da jeg skiftede til ESVAGT i 1998. Da jeg kom til, var det en del af en større organisationsændring i rederiet. Vi havde på det tidspunkt ti skibe, som lå standby i dansk sektor, og man oprettede min stilling – og flere andre funktioner – fordi der var ambitioner om at udvide forretningen til andre områder og med flere skibe”.

”I Commercial har vi til opgave at holde skibene beskæftiget på gode kontrakter. Vi siger gerne, at det er os, der tjener de penge, resten af virksomheden bruger! Vi skal have et godt markedskendskab og kundekendskab. Vigtigst er, at vores søfolk leverer en god service. Det er dem, der har den daglige kundekontakt, og det er deres service og gode sømandskab, som er afgørende for, at vi vinder kontrakterne. De er gode ambassadører for os”.


”ESVAGT har en meget stærk kultur, som langt hen ad vejen er intakt fra de unge år. Der er bevaret en pionerånd i alle afdelinger – det er eksempelvis stadig en del af kulturen, at det er vigtigt at reagere hurtigt. Og der er opbakning til det, fordi dynamikken er så vigtig i vores branche. Det er også en virksomhed, hvor vi hjælpes ad på tværs af afdelingerne, selv om alle afdelinger er så specialiserede, som de er blevet. Og så er sikkerhedskulturen utrolig stærk. Det hænger sammen med den meget åbne kommunikationsform, vi altid har haft. Vi har en fri og åben rapportering, hvor det er løsning af problemet og ikke placering af skyld, der betyder noget”.

  

Jette Steenholdt

Jette Steenholdt, indkøber

62 år, mor til voksen søn.
Bor i Esbjerg.

”Mit arbejde består i at servicere skibene med hensyn til indkøb, dog ikke proviant. Fra tandstikkere, batterier og vaskepulver til reservedele – så er det os. Jeg har været i virksomheden i 11 år, og der har ikke været to dage, der er ens. Man kan godt møde op med planer om, at ’…i dag vil jeg nå det og det’ – og så bliver det hele vendt på hovedet fem minutter senere.”

”Skibene kan selv bestille stores via it-systemet. Er der tale om reservedele indhentes tilbud inden bestilling af varen. Denne proces er teknisk afdeling ofte en del af. Varerne leveres til Hækken 2, hvor de pakkes og sendes til skibene ca. hver 5. uge. Levering til skibe på den danske sektor foregår via supply skibe ud af Esbjerg.  Godset til skibene på norsk og engelsk sektor sendes med vognmand til de respektive baser og sendes derfra med supply-skib. ” Ind imellem kommer der en hastebestilling, der ikke kan vente til den normale turnus. Her kan vi benytte fly og eventuelt helikopter.

”Jeg holder meget af, at mit arbejde er så varieret. Jeg har en stor kontaktflade til skibe og leverandører, og det giver en interessant hverdag. ESVAGT er vokset meget i de 11 år, jeg har været med. Selv om vi er blevet mange flere medarbejdere har vi stadig en flad struktur, hvor alle kan snakke med alle. ” 

 

Johnny G. Jensen

Johnny G. Jensen, mekaniker technical.

46 år, gift med Lene, far til fire.
Bopæl: Esbjerg

”Efter 21 år som lastvognsmekaniker skiftede jeg til ESVAGT i 2009. I flåden er der cirka 100 både, som vi skal varetage en årlig service af. Og det er der brug for – bådene har en hård hverdag, hvor de får nogle tæsk under øvelserne og træningen. Bådene er kvalitetsprodukter, så man kan vedligeholde og arbejde med dem i mange år”.

 

”Udover service og reparation af bådene er modifikationer en stor del af arbejdet. Mange af søfolkene er gode til at tænke kreativt og komme med forslag, som kan forbedre manøvredygtigheden eller øge sikkerheden eller den praktiske anvendelse af bådene. Så arbejder vi med deres ideer og prøver at finde en løsning, så bådene hele tiden bliver bedre”.

 

”Jeg er stolt af mit arbejde. Man kan godt mærke, at vi arbejder med at redde liv og gøre en forskel. Det eneste, jeg aldrig har hørt herude, er ordene ’skynd dig’. Der er kun en ting, der tæller, og det er, at arbejdet bliver ordentligt udført. Der er ingen, der står og fører timesedler eller tjekker, hvor længe vi er om det. Til gengæld er der en forventning om, at man leverer topkvalitet. Tempoet var faktisk noget, jeg skulle vænne mig til, da jeg skiftede til ESVAGT fra autobranchen. Jeg var vant til, at der stod en med et stopur! Her kan jeg arbejde på den samme båd i en uge, det havde jeg aldrig prøvet på en lastbil. Man skal lige vænne sig til, at ’hurtigt færdig’ ikke er det, det handler om”.